De wijnen van Bellevue

Sinds 2006 produceert Domaine de Bellevue wijn van eigen wijngaard.

Vanaf het begin streefden de eigenaren daarbij naar een zo duurzaam en ecologisch verantwoord mogelijke teelt. Sinds 2014 worden de velden bewerkt volgens de normen van de biologische wijnbouw. Met ingang van de jaargangen 2017 dragen onze wijnen daardoor ook officieel het predikaat 'biologique' (Biologisch).

Onderstaande wijnen hebben we nog op voorraad. Bestellingen gaan per email; informeer vooraf naar mogelijke verzendkosten!De Bellevue Kadodoos

De Bellevue Kadodoos is perfect om mee te nemen naar een etentje of feestje: drie 'topwijnen met een verhaal' in een handige, feestelijke kadoverpakking - leuk om te geven, nog leuker om te krijgen.
De Kadodoos bevat:

— 1 fles Biologische Bellevue Chardonnay
— 1 fles Bellevue Rouge Cuvee Maarten
— 1 fles Bellevue Rouge

Prijs per doos: €19,50

Bestellen per doos van 3 flessen à €19,50.
De Bellevue Variatiedoos

Een leuk cadeau-idee maar ook de perfecte oplossing voor wie de verschillende duurzame Bellevue-wijnen in een kleinere oplage wil bestellen: de Bellevue Variatiedoos, met nu in de aanbieding:

— 2 fl. Bellevue Rouge 2016 Cuvee Maarten
— 2 fl. Bellevue Rouge 2016
— 2 fl. Biologische Bellevue Chardonnay 2018

Prijs per doos: €33,00

Bestellen per doos van 6 flessen à €33,00.
Witte wijn


Biologische Bellevue Chardonnay 2018

Onze zeer populaire witte wijn, gemaakt van de mooiste, met de hand geselecteerde en geoogste druiventrossen, van percelen waar al sinds 2014 volgens biologische normen wordt geteeld.
De wijn werd met bijzonder veel zorg gevinificeerd op het nabijgelegen Domaine de Cazes.
Dankzij de relatief grote hoogte van onze Domaine (300 meter boven zeeniveau) heeft ook deze Chardonnay weer fijne, frisse zuren. Tegelijk heeft hij een volle smaak van geel fruit zoals mango, ananas en peer.
Dat maakt hem erg lekker als aperitief, maar ook tot een uitstekende begeleider van bijvoorbeeld salades.

Prijs per fles: €6,00

Bestellen per doos van 6 flessen à €36,00.
Rosé


Biologische Bellevue Rosé 2018

Een absolute primeur: de eerste eigen rosé van Domaine de Bellevue, voor honderd procent gemaakt uit sinds 2014 biologisch geteelde druiven (50% Cabernet Franc, 50% Cot/Malbec).
Ook deze wijn werd met bijzonder veel zorg gevinificeerd op het nabijgelegen Domaine de Cazes.
Met wat citrusgeur van grapefruit en een fijn bittertje van tonic dat lang blijft hangen, is dit een toegankelijke wijn die het uitstekend zal doen op Nederlandse terrassen deze zomer.
Het best nog dit seizoen gedronken op ongeveer 12 graden Celsius.

Prijs per fles: €6,00

Bestellen per doos van 6 flessen à €36,00.

Rode wijn


Bellevue Rouge 2016 Cuvée Maarten

Ons paradepaard: een assemblage van 64% Merlot, 17% Cabernet Franc en 19% Malbec (Cot), geoogst van percelen waar al jaren volgens biologische normen wordt geteeld. Elke tros werd bovendien door onze plukteams zorgvuldig geselecteerd op optimale rijpheid en alleen dan met de hand geplukt.
Met grote zorg zo natuurlijk mogelijk gevinificeerd op Domaine de Cazes, met minimale filtering en sulfietbehandeling.
Elke Bellevue Rouge wordt beter wanneer hij de kans krijgt om in de fles wat door te rijpen. In de koele kelders van Cave de Malepère is dat een jaar lang gebeurd, waarbij een deel van de wijn bovendien licht heeft gerijpt op een eikenhouten vat. De wijn heeft een mooi vol aroma van kersen en braam, en een lekker lange afdronk. Hij is nu op dronk en blijft zeker goed tot en met 2019.

Prijs per fles: €6,00

Bestellen per doos van 6 flessen à €36,00.


Bellevue Rouge 2016

Een uitstekend gerijpte, fruitige assemblage van Merlot, Cabernet Franc en Malbec, geoogst van percelen waar al jaren volgens biologische normen wordt geteeld.
Bellevue Rouge wordt beter wanneer hij de kans krijgt om in de fles nog een tijdje door te rijpen. In de koele kelders van Cave de Malepère is dat met de Rouge 2016 gebeurd. Nu is deze fijn zachte, fruitige wijn goed op dronk met een vleugje kersen, een zweem van drop en een interessante bite. Nu op dronk en zeker goed tot en met 2019.
Een lekkere huiswijn-met-een-verhaal, geschikt voor op tafel of bij een borrel, voor een verrassend lage vriendenprijs.

Prijs per fles: €4,50

Bestellen per doos van 6 flessen à €27,00.


Bellevue Rouge 2015 Cuvée Maarten

Ons paradepaard: een assemblage van 53% Merlot, 11% Cabernet Franc en 36% Malbec (Cot), met bijzondere zorg gevinificeerd op Domaine de Cazes. Gemaakt van de mooiste, handgeoogste trossen van percelen waar al volgens biologische normen wordt geteeld. Vanaf de jaargang 2017 voeren ze officieel het predikaat 'biologisch'.
Elke tros werd bovendien door onze plukteams zorgvuldig geselecteerd op optimale rijpheid en alleen dan met de hand geplukt.
Elke Bellevue Rouge wordt beter wanneer hij de kans krijgt om in de fles wat door te rijpen. In de koele kelders van Cave de Malepère is dat een jaar lang gebeurd. Nu is de wijn fijn op dronk, met mooie aroma’s van braam, kersen en laurier en een lekker lange zwoele afdronk.

Prijs per fles: €6,00

Bestellen per doos van 6 flessen à €36,00.
Bubbels


Brut Rosé Muscat

Strakke Muscat, een feestelijk, zacht-roze aperitief, ook goed te gebruiken bij een dessert.

Een feestelijk onthaal voor elk etentje of andere samenkomst.

Prijs per fles: €8,00

Bestellen per doos van 6 flessen à €48,00.