20 september 2015

Najaarsproeverij: Cuvee Maarten gepresenteerd

Voor de twaalfde keer haalden vandaag zo’n honderd wijnabonnees in Amsterdam hun jaarlijkse wijnpakket van twaalf flessen op. Locatie: Ivo’s Kitchen en zijn fijne entourage.

Nog eens ongeveer honderd abonnees buiten Amsterdam konden vanaf vandaag hun wijn ophalen bij één van onze acht distributiepunten elders in het land. Ruim zeventig, meest Amsterdamse, abonnees gaan de komende tijd in de ‘nazorg’.

Zoals ieder jaar hielden we een praatje waarin we hoogte- en dieptepunten van het afgelopen seizoen met beelden voorbij lieten komen. We vertelden hoe we de laatste handoogst waaraan Maarten heeft meegewerkt memoreren door de fles met een fijne assemblage van Merlot, Cabernet Franc en een beetje Cot naar hem te noemen; hoe we de schade van de 20 minuten durende hagelbui van vorig jaar nog dit hele jaar zijn tegengekomen; hoe droog het was in 2015, en dat het een hele vroege oogst gaat worden; dat de Chardonnay 2015 helemaal 100 procent Bellevue is en hoe we de hele wijngaard stug transformeren richting biologische teelt.

Fijne complimenten kregen we over de smaak van de Chardonnay 2014 en natuurlijk de Cuvée Maarten 2014: nog wat jong, en, net als Maarten, wat springerig, maar hij komt elke week verder op dronk.