29 juli 2015

Cuvée Maarten op fles gezet

Vandaag, een van de laatste dagen van juli, is het zover: na maanden van rijping en vertroeteling wordt ‘Cuvée Maarten’ op fles gezet.

Met deze bijzondere rode wijn, onze tweede geheel biologische fles, zet Bellevue een flinke stap voorwaarts. Voor het eerst selecteerden we in oktober 2014 van al onze drie druivenrassen (Cot, Cabernet franc en Merlot) de mooiste, optimaal gerijpte trossen en plukten ze met de hand. Het was ook de laatste oogst waaraan Maarten, onze vriend, vennoot en man, meewerkte voor hij twee maanden later overleed.

Na de oogst werden de zorgvuldig geselecteerde en handgeplukte druiven in drie afzonderlijke vaten (éen voor elk ras) gevinifieerd. In maart kozen we samen met wijnmaker Philippe de beste ‘blend’ van de drie wijnen. Het resultaat is, om precies te zijn, een wijn die bestaat uit 58% Merlot, 34% Cabernet franc en 8% Cot. Het is een prachtige, jonge wijn met nu al veel mooie herinneringen. We kijken er naar uit om hem op de najaarsproeverij in Amsterdam aan onze abonnees te presenteren.